A Pantone 2021. év színei

2021. január 07
728
A Pantone 2021. év színei

Minden év decemberében izgatottan várjuk, hogy a Pantone Intézet mely színeket választja meg az év színének! 

Ezek a színek lesznek ugyanis meghatározóak azokon a területeken, ahol a színeknek jelentőségük van. Nemcsak a ruha üzletekben, hanem az ékszerekben, a lakberendezésben, az esküvői dekorációkban és bármely más művészeti ágakban is hatással lesznek! 

Szóval a Pantone a 2021-es év színeit bejelentette, ráadásul  nagy meglepetésünkre nem egy, hanem két színt jelölt meg az idén.

A 2021-es színek tükrözik a globálisan zajló eseményeket, kifejezve, hogy az emberek melyik színben látják az erőt, a reményt és az összefogást. -  magyarázta Laurie Pressman, a Pantone Intézet alelnöke.

A világos napsárga, az Illuminating és a nyugtató szürke az Ultimate Grey lett a Pantone Intézet választása. A két szín olyan sokoldalú színkombinációt biztosít, amitől optimistának és feldobottnak érezhetjük magunkat. A ragyogó és vidám sárga, az Illuminating, pezsgő, élettel teli, melegedő sárga árnyalat, amit mintha a nap energiái hatnának át. Az Ultimate Grey szürkesége a szilárd és megbízható elemek jelképe, amik örökkévalóak és szilárd alapot nyújtanak.

Mit üzennek a színek?


Az oka annak, hogy az idén két színt is választott a Pantone válasz arra, hogy az idei évünk szinte minden tekintetben példanélküli volt az előző évekhez képest! 

Gondoljunk csak a koronavírus-járvány által okozott bizonytalanságokra, vagy akár a Black Lives Matter mozgalomra. Egy olyan évben, amikor a távolságtartás lett a társadalmi norma, ám az emberek hatalmas tüntetéseket szerveztek a rasszizmus ellen és a társadalmi egyenlőség és igazságosság elérésére, a kapcsolódás egymáshoz mindennél fontosabb. A kapcsolatok szükségességét tükrözi a Pantone döntése is, amivel két színt neveztek meg idén. 


Először 2016-ban, már elő fordult, hogy két színt választottak az év színének. Akkor a Pantone a Rose Quartz fantázianévre hallgató világos rózsaszínt és a Serenity a kéknek egy világos árnyalata lett az év színe. Ekkor a a nemi normák körüli egyenlőtlenségekre utalva választották e két színt.


Ha kétségeitek vannak afelől, hogy ez a két szín, hogyan lehet harmónikus egymással, mindig hívjátok segítségül a természetet vagy az állatvilágot!

A nyár színtipusba tartozó hölgyeknek nagyon kedvez ez a színpáros, az Ő palettájukban találhatunk rá a szürkének és a sárgának ezen árnyalataira! 


Néhány inspiráció, hogy a két színt hogyan tudjátok megjeleníteni az öltözködésetekben!


Természetesen nem csak ez a két szín szerepel az év színei között, a következő bejegyzésben hozom a további színeket és inspirációkat!


Stílusos megjelenést kívánok, Tünde