A pliszírozott szoknya

2020. március 12
1598
A pliszírozott szoknya

A stílustanácsadásokon, amikor a szoknyákról beszélgetünk, gyakran felmerül egy szoknyatípus és ezzel kapcsolatban van a legtöbb kérdés.

- Kinek áll jól?

- Ki visleheti ezeket a zoknyákat?

- Hogyan viseljük?

Valóban egy olyan szoknyatípusról van szó, amely nem egy "könnyű" darab, már ami az öltözködést jelenti. Így teljesen jogosak a félemetitek.

Azonban az írásommal az a célom, hogy segítsek Nektek e kérdésekben, hiszen a pliszírozott szoknyák már évek óta divatban vannak és úgy tűnik az üzletek kínálatát nézegetve, hogy maradnak is!


Először is tisztázzuk az, hogy mit is jelent a pliszírozás?


Az anyagban a pliszé az éles hajtások sorozatát jelenti. Ezek a hajtások készülhetnek egyirányú hajtással, állóval, szembehajtással és kétirányú hajtással.

A hajtások létrehozásához magas nyomásra és hőre, akár vízgőzre van szükség, így válnak tartóssá.

 

El is jutottunk oda, hogy milyen szempontokat kell figyelmebe vennünk a választáskor?


- Az anyag vastagságát: tudjuk, hogy a vastag anyagok tömegnevelő hatással bírnak, ami azt jelenti, hogy akár több kilóval is többnek tűnhatünk, mint valójában vagyunk. A lenge anyagok mindig véknyítanak.

- A rakások szélessége: a vastag, széles rakások mindig kövérítenek, legfőképpen a csípő tájékon. Ha széles a csípőd vagy egyszerűen csak nem szeretnéd, hogy szélesebbnek tűnjön próbálj vékony rakásokat választani. 

- A rakások egymástól való távolsága: a ritka rakások mindig  felnagyítják az adott testrészt, azaz kövérítenek. A sűrű, de keskeny rakások légiesebbek, azaz véknyítanak.


Hogyan viseld a pliszírozott szoknyádat?

Nekem azért lett az egyik ledkedveltebb szokynatípusom, mert rendkívül sokoldalú. Magassarkúval és balerina cipővel, csinos és nőies. Tornacipővel és sportcipővel, laza és sportos. Pólóval és bőrdzsekivel, kénylemes és vagány. Blúzzal és blézerrel, klasszikus és elegáns.


Bátran próbálgass az üzletekben és illeszd be a ruhatáradba a pliszírozott szoknyát, és élvezd az öltözködést!

Ha szeretnél a stílusodban kiteljesedni írj nekem, örömmel támogatlak ebben!


Szeretettel, Tünde


 

 

 

címkék: