Céges karácsonyi parti

2019. december 09
923
Céges karácsonyi parti

Évvégén a cégek vezetői, a munkatársak egész éves munkáját és elköteleződését rendszerint egy "céges buli"-val köszönik meg. 

Ez pedig nekünk hölgyeknek, azt jelenti, hogy kell egy új ruha...

De milyen legyen az a ruha, ami tökéletesen illik ehhez az alkalomhoz? 

Sok ilyen kérdést kapok ebben az időszakban... 


Örülök a kérdésnek, mert a "céges buli-val kapcsolatban van néhány félreértés. Tisztáznunk kell néhány fontos dolgot, hogy miben illik megjelenni!


Ha van dress code, akkor nincs kérdés, mert ennek megfeleleőn kell megjelenned! 


Azonban többnyire nincsen, így szabad kezet kapsz abban, hohy mit viselj és sokszor ez okozza a legnagyobb nehézésget a dologban!

Ha egy mondattal kellene válaszolnom, hogy mit viselj, akkor azt tanácsolnám, hogy: Legyél egy fokkal elegánsabb mint a munkahelyeden, de legyél egy fokkal visszafogotabb, mint egy családi rendezvényen! 

Ugyan a céges bulira már nem vonatkoznak a munkahely kötött szabályai, akár megjelenésben sem, ugyanakkor egy-egy ilyen rendezvényen a túlzott és felfokozott hangulatú "buli szett" sem állja meg a helyét. A kettő között van valahol a helyes út, ennek mind a megjelenésben, mind a viselkedésben is illik megnyilvánulnia. Ezek ismeretében a ruháinkat kiegészítőinket is így kell megválasztanunk. Nőként nem vehetjük fel a céges partira azt a csinos koktélruhánkat, amely tökéletes lenne egy baráti buliban. A céges partin, még a "parti-szerelésnek" is diszkrétebbenek, a nőiességet kiemelő, de semmiképpen nem "nőcis" darabnak kell lennie. Nem ajánlott a túl rövid, sem az átlátszó, sem a mélyen dekoltált, a túlságosan szexi, extravagáns... 

Azonban bátran válassz a klasszikus színek közül.

 

 

Ha bizonytalan vagy abban, hogy mely színekben és fazonokban vagy a legszebb, gyere el egy STÍLUS TITKOK workshopra és megmutatom Neked!


Szeretettel, Tünde