Szemüveg - melyik illik hozzád?

2020. március 25
3038
Szemüveg - melyik illik hozzád?

Ha szemüveget viselsz, akkor tisztában kell lenned azzal, hogy egy igazán karakteres és figyelemfelkeltő kiegészítőt viselsz! Igen, bár sokaknak állandó viselet, mégis kiegészítőként beszélünk róla!

A szemüveg ugyanis keretet ad az arcnak. 

A kommunikációban a szemkontaktus  igen nagy jelentőséggel bír, így a szemüveged a figyelem középpontjába kerül. A tekinteteket oda vonzza és nagyban befolyásolja az összhatást megjelenésünkben.

A szemüveg lényege, hogy ne uralja, hanem kiegészítse az arcodat! Főleg azoknak a hölgyeknek fontos ez, akik nem divatból, 1-2 órára viselik a szemüveget, hanem egész nap.


Milyen szempontok alapján válasz?


SZÍN

Olyat színű keretet érdemes választanod, ami tökéletesen beleillik a már meglévő ruhatáradba és jól kombinálható mindennel. Tehát ajánlott a színtípusodhoz igazítani a keret színét.

Érdemes a semleges színek közül választani, mert azokat minden ruhádhoz, kabátodhoz tudod viselni. 


FAZON 

Az, hogy milyen fazon illik hozzád leginkább az arcformádtól függ.  Éppen ezért mindenkinek más és más fazon áll jól.

A gyémánt arcforma jellemzője, hogy hogy az arc legszélesebb pontja a arccsont, az álla és a homlok keskenyedik. Általában magas homlok és finom vonások jellemzik.

Szív alakú arcformád van, ha a homlokodnál kiszélesedik és az álladnál elkeskenyedik az arcvonalad. Olyan mint egy fordított háromszög.

A tökéletes szemüveg számodra a a kerekített és szögletes fazonok.



Szögletes arcformád van, ha a homlok, az arccsont, és az állad vonala szinte egy vonalban vannak, megközelítőleg egyforma a szélességük. A szemöldök csont és az orr általában kiemelkedik.

Ilyen szemüveget válassz: A kerek és a kissé elnyújtott, ovális fazon.

Kerek arcformád van, ha az arcod szélessége megegyezik vagy kis mértékben tér el a hosszától. Kerekded formák, semmi szögletes vonás.

Ilyen szemüveget válassz: téglalap alakú, geometrikus, keskenyfazon.

 

Hosszúkás arcod van, ha az arcod ránézésre is hosszabb, mint szélesebb és az állad is széles, hegyes. A homlokod magas és ez arcod legszélesebb pontja.

Az ovális arcforma jellemzője, hogy a hosszúsága és szélességének az aránya az egyenlőtől a másfélszereséig terjedhet. Az állad olyan mint egy kúp.

Ilyen szemüveget válassz: szögletes és kerek fazonok.

STÍLUS

A választásodnál azt is vedd figyelembe, hogy a személyes sítlusjegyeidhez milyen stílusú szemüveg illik leginkább! 

Ha egy romantikus, kis tavasz tündér vagy, akkor egy szigorú, vastag keretben nem fogod jól érezni magad. 

És fordítva is igaz, ha egy drámai, karakteres határozott nő vagy, a játékos, könnyed keretek nem lesznek a Te világod. 

Ha extravagáns személyiség vagy, akkor bátran nyúlj, a legtrendibb, legvagyányabb keretekhez.

Mivel egy szemüveget általában évekre veszünk, ezért jól átgondolt döntést hozz! Érdemes sokféle fazont, színt próbálgatnod és fotóznod magad!

Stílusos megjelenést kívánok, Tünde

címkék: