Báli stílusbakik

2020. január 30
987
Báli stílusbakik

Javában zajlik a báli szezon. Ha Te is meghívást kaptál egy ilyen eseményre, akkor ez a bejegyzésem Neked szól!

Ezúttal azonban nem a dress code-ról írok, a tapasztalataimat osztom meg veled a leggyakrabban elkövetett stílusbakikról! 

A szilveszteri partik után januárban egy pillanat alatt egy bálba találtam magam!

Szebbnél szebb ruhákban jelentek meg a hölgyek, de számtalan - igen súlyos - stílusbakit követtek el a megjelenésükben.

Így hiába a drágán megvett vagy megvarratott alkalmi ruha, az egész megjelenést lerombolta egy-egy, a figyelmetlenségből vagy éppen a tudatlanságból fakadó apró részlet.


1. A melltartó pántok (még mindig) kikandikálnak a ruhákból.

Annak ellenére, hogy ma már óriási a választék a fehérnemű üzletekben és minden ruhafazonhoz lehet tökéletesen hozzá illő melltartót találni.

Mégis nagyon sok hölgynél láttam, hogy a kivágott és áttetsző ruhákból itt-ott kilátszik a mellltartók pántja.

Figyelj erre, a melltartó egyáltalán nem látszódhat ki a ruhából - sem a hétköznapokon - sem az alkalmi eseményeken!

Stylist tipp: Amikor ruhát választasz mindig tartsd szem előtt, hogy milyen melltartóra lesz szükséged a ruhához! A legjobb ha a ruhát és a tökéletes melltartót egyszerre vásárolod meg!2. A különleges esti alkalmakra legyen egy szép alkalmi táskád.

Bálba nem a hétköznapokon viselt táskát viseljük! 

Nagyon illúzió romboló az, amikor azzal a táskával jelenik meg egy hölgy az esti eseményen, amivel a hétköznapokon munkába, vásárolni igyekszek.

Legyen erre az alkalomra egy szép alkalmi ékszertáskád!

Stylist tipp: Olyat válassz, amit a legtöbb alkalmi ruhádhoz, cipődhöz, ékszeredhez illik és tudod viselni! Így nem kell mindig újat venned! Tökéletes választás lehet egy arany, mely sok színhez illik!


3. Az alkalmi ruhához egy szép kabát illik!

A sportos, pufi tollkabátod, nem alkalmi viselet.

Ha nincs szőrme bundád, akkor egy szép szövetkabát is megfelelő, de semmmiképpen ne sportos, steppelt kabátban jelenj meg!

Stylist tipp: Egy szép felöltő remek kiegészítője a kivágott alkalmi ruhádnak! 


4. A csizma nem alkalmi viselet!

Tudom, hogy a báli szezon a téli időszakban van, mégis azt javaslom, hogy a csizmát ez alkalommal felejsd el! Nagyon illúzió romboló ha az alkalmi ruhádhoz csizmát húzol!

Stylist tipp: Nem feltétlenül kell 12 cm-es sarkú cipőben megjelenned, hiszen nincs annál taszítóbb, amikor egy nő bukdácsol a magassarkú cipőjében. Válassz egy kényelmes, de csinos cipőt


5. Egy szép smink és szép frizura a  megjelenésed fontos része!

Ha hétközben nem sminkelsz egy báli eseményre akkor is készíts vagy készítess egy szép alkalmi sminket! A frizurádra is fordíts kellő figyelmet! 

Stylist tipp: Az alkalmi ruhákat egy szépen feltűzött haj csodálatosan kiemeli!


Ha nehezen igazodsz el a dress code-ok világában és bizonytalan vagy abban, hogy számodra milyen báli ruhák és kiegészítők a legtökéletesebbek, írj nekem és segítek eligazodni!


Szeretettel, Tünde