Egy igazi klasszikus: Trench coat

2019. március 12
1145
Egy igazi klasszikus: Trench coat

Az instagramot nézegetve a legtöbb híresség gardróbjából előkerültek az ikonikus bézs színű ballonkabátok!

A vélemények megoszlanak arról, hogy a ballonkabát praktikus ruhadarab-e és érdemes-e beruházni rá? 

Abban a tekintetben valóban elgondolkodtató a kérdés, hogy az utóbbi években igencsak kiszámíthatatlan az időjárás. Rövidek a tavaszi és őszi évszakok, amikor ezt az átmeneti kabátot igazán visleni tudnánk. Szerintem azonban arra a néhány, szeszélyes  tavaszi, őszi napra a legjobb választás egy szép ballonkabát. Azt pedig senki nem vitatja, hogy igazi, időtlen eleganciát és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének egy klasszikus ballonkabát.

Hogyan került a nők ruhatárába ez a darab? 

Mint sok minden más, ez is a férfiak ruhatárából került hozzánk. Thomas Burberry nagy sportimádó volt, aki az angliai időjárás és a reumás fájdalmai miatt korlátozva érezte magát e szenvedélye kiélésében. Ezért talált ki egy olyan, sűrű szövésű és vízhatlan anyagot, amely megvédte a kellemetlen külső körülményektől, így már nem volt akadály számára a szabadban sportolni. A kabát annyira megtetszett a brit hadügyminisztériumnak, hogy a katonái számára rendelt belőle. Az igazi Burberry kabát bélése a skót kockás selyem, mely Burberry skót szármatására utal. Így indult hódító útjára a mára ikonikussá vált trench coat. A legtöbb üzlet választékában ma már megtalálhatóak a ballonkabátok tavasszal és őssszel.

Néhány stílus tipp a tökéletes darab kiválasztásához: 

Szín

Annak ellenére, hogy a klasszikus darab a bézs színű kabát, bizony gyakran sápaszt ez a szín! Ezt esetleg Te is érezted már a próbafülkékben, amikor felpróbáltál egy kabátot! Érezted, hogy valami nem az igazi. Ennek oka, hogy a tavasz színtípusok palettájában szerepel ez a szín!

A szerencsés az az, hogy a bézs színnek sok-sok árnyalata van, érdemes keresgélned az üzletekben, hogy megtaláld azt, amiben ragyogsz! És ha a bézs színekben mégsem találsz, ne keseredj el, mert ma már a ballonkabát ezernyi színben elérhető. Pl. egy sötékkékkel nagyot nem tévedhetsz, tartozz bármelyik színtípusba is!

Fazon

A fazont tekintve is számos modell kapható manapság. Ha nagy melleid vannak a kétsorors gombolású kabátot kerüld, viszont kis mellek esetén bátran választhatod, mert szuperül fog állni rajtad á! Amennyiben széles vállaid vannak a vállpántos és vállfedős fazont nem ajánlom, a kabát felsőrésze legyen minél egyszerűbb!

Ami a legfontosabb!

Az öv, a kabát derekán:kihagyhatatlan eleme, igazi homokóra alakot varázsol! Csomózd meg lazán, úgy sikkes igazán!







Ha szeretnéd, hogy egy jól felépített, tudatos ruhatárad legyen, mely tökéletes számodra, írj nekem és örömmel segítek benne!
Kattints ide:http://www.stilusessiker.hu/stilustanacsadas-noknek

Szeretettel, Tünde